Velikonoce na Kašperku

Užijte si svátky jara na Kašperku!

Svátky jara jsou dveřmi, a s nimi i znovuotevření hradu Kašperku po delší zimní přestávce. Velký pátek dostojí svému přívlastku, protože právě tehdy, 31. března, se otevře brána znovu veřejnosti.

Na Kašperk lze zavítat od pátku do pondělí Velikonočního (včetně), vždy v čase od 10.00 do 16.00 hod. Nádvoří je v tu dobu volně přístupné, lze si zde posedět a dát něco dobrého (občerstvení i prodej suvenýrů budou v provozu). Co dalšího Vás během Velikonoc na hradě čeká?

Samostatné prohlídky bez průvodce

Pátek 29. 3. – pondělí 1. 4.

Zájemci si mohou samostatně projít větší část hradu, přes purkrabství a zříceninu bývalého paláce až nahoru na vrchol západní věže. Cestou se prostřednictvím výstavních panelů dozvíte leccos z dávné i nedávné historie královského hradu. Výhodou je časové omezení výhradně otevírací dobou památky, takže si můžete hradní jádro procházet libovolně dlouho. Rezervace prohlídky není třeba.

Dobrodružné výpravy do hradu pro děti

Neděle 31. 3., pondělí 1. 4.

Začátky od 10.30, 12.30 a 14.30 hod.

Interaktivní prohlídka pro děti ve věku 7– 13 let, při níž je jejich průvodce Karel, doprovázen svým věrným zbrojnošem Filipem, provede Kašperkem. Nechá je nahlédnout do historie nejen hradu samotného. Stejně jako kdysi mladý Karel, budoucí král český, se budou moci přiučit středověkým dovednostem a zábavám, jakými byla například střelba z kuše a luku, šerm mečem, ale též tanci, či psaní na skriptoriu a dalším kratochvílím. Délka výpravy 75 minut, doprovod rodičů možný.

Vstupenky v online předprodeji zde .

Hudební skupina Benedictus

Během sváteční neděle (31. 3. a Velikonočního pondělí (1. 4.) zpříjemní návštěvu hradního nádvoří skupina Benedictus kapelníka Milana Karpíška. S bandou potulných muzikantů se přeneseme v čase do éry středověku. V jejich rukou se ryčně rozezní nejen dudy, fidula, šalmaj, gemshorn a všelijaké flétny a další nástroje. Skupina bude ve spodní části volně přístupného nádvoří hrát průběžně po oba dva dny.