Spolek Kašpar - Život je sen

Co je život?

„Je to nádherný a skvělý klasický text, jsou zde velmi dramatické a zajímavé situace. Takové hry jsme vždy zkoušeli rádi a s chutí. Inscenace se může pyšnit dobrými hereckými výkony. Věřím, že Život je sen patří k tomu naprosto nejlepšímu, co jsme kdy nazkoušeli.“ Jakub Špalek

Tak jako v Británii Shakespeare, ve Španělsku je to Calderón. Život je sen patří k jeho nejlepším textům a ač jde o text starý 400 let, řeší se v něm dnešní otázky: determinace prostředím, ve kterém vyrůstáme, hledání vlastní existence, jak výchova ovlivní vrozené dispozice.

Měli jste živý sen, že jste ráno nevěděli, zda se to stalo nebo jen zdálo? Od dětství vězněný princ ano! S jeho osudem si zahrává otec, který se děsí dávné věštby. Je možné přemoci osud a zvítězit nad svými temnými stránkami?  A co láska, může pomoci?

Loňská premiéra ukázala, že hra španělského klasika Calderóna v prostorách Kašperku mimořádně funguje! Je život klam? A kde končí hranice snu? Historická hra s přesahem i do dnešních dnů, silné herecké obsazení a podmanivá atmosféra, to je Život je sen.

Hrají: Miloslav Tichý, František Kreuzmann, Jakub Koudela, Tomáš Karger, Lukáš Jůza, Adéla Zatloukalová, Tereza Rumlová, David Depta. Režie Filip Nuckolls a Jakub Špalek.

VSTUPENKY NA DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ LZE KOUPIT ONLINE ZDE .