Noční prohlídky v srpnu

Noční Kašperk - to musíte zažít!

AKTUALIZACE: V PÁTEK 26. SRPNA JSOU POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA V PROHLÍDCE OD 23 HOD, V SOBOTU 27. SRPNA JSOU VOLNÁ MÍSTA V PROHLÍDKÁCH OD 22:30 A 23:00 HOD. VŠECHNY OSTATNÍ PROHLÍDKY JSOU JIŽ PLNĚ OBSAZENÉ.

Oblíbené a tradiční noční prohlídky jsou zpět!

Noční prohlídky, je nevšední výprava do nitra setmělého hradu a jeho historie. Každý rok představujeme hravou formou představený nějaký méně známý příběh z dějin hradu Kašperku. Představte si je jako kostýmované prohlídky s prvky divadla – průvodce Vás provádí večerním Kašperkem, přičemž na řadě míst se před vámi odehrávají jednotlivé scénky příběhu.

Tentokrát se vracíme zpět do 14. století, do doby Karla IV., soumarských koníků a vzrůstajícího obchodu po Zlaté stezce, kde se obchodovalo nejen se solí.

Vedle intenzivní hlubinné těžby zlata se zejména čilém obchodu chce přiživit i nejedna hříšná duše. Na hradě Kašperku sídlí poprávce a s vojenskou hradní posádkou zajišťuje dle rozkazu krále pořádek v kraji.

Čemu musí čelit a je na cestách skutečně bezpečno? Název „Zločin na Zlaté stezce“ nám leccos napoví, protože letos to bude mít i tak trochu detektivní zápletku.

Prohlídky začínají v 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 a 23.00 hod. Nutná rezervace na info@kasperk.cz.

Základní vstupné 175 Kč/osoba, snížené vstupné 125 Kč/osoba, děti do 6 let 40 Kč.