Za zlatým dukátem Karla IV.

Soutěž o zlatý dukát Karla IV. v rýžování zlata, střelbě z luku a psaní středověké listiny.

Hrad je otevřen 10:00 – 17:00, poslední prohlídka hradu začíná v 16:00!

Interaktivní dětské prohlídky „Staň se rytířem nebo princeznou!“ v sobotu 24. a v neděli 25. září od 10:15.

Prohlídka pro děti, vhodná pro děti ve věku 6 – 11 let. Nutná rezervace na info@kasperk.cz nebo na +420 376 582 3­24 !!!

Více informací o prohlídce na: http://www.kasperk.cz/…-princeznou/

Středověké divadlo Mastičkář – 12.00, 14.00

Namísto původně plánovaného představení Hra veselé Magdalény se bude hrát představení Mastičkář. Hradní „divadelní“ spolek Pachmajr se vrací na scénu. Tentokrát se bude hrát nejstarší česky dochovaná divadelní hra pocházející z první poloviny 14. století. Od Mastičkáře toho raději moc nečekejte. Třeba budete příjemně překvapeni. „Herci“ se pokusí zahrát českou hru z doby mládí Karla IV., která měla svým kontroverzním způsobem pobavit prostého diváka. Vstupné dobrovolné, jako ve středověku :-) Hraje se v podsklepeném prostoru purkrabství.

Rýžování zlata, střelba z luky na terč, psaní středověkých listin. Návštěvníci se také dozví nejen o středověkém bylinkářství a o přežití v přírodě bez použití moderních technologií. Vedle toho si budou moci návštěvníci zkusit postavit střechu hradní věže či hrad z dřevěné stavebnice, házení kroužky na dřevěného jednorožce či chůzi na chůdách.

Všechny tyto aktivity jsou zdarma přístupné na hradním nádvoří (10 – 17 hod.). Pro všechny návštěvníky hradu Kašperk je připravena dovednostní soutěž skládající se ze třech úkolů:

Kategorie dospělí:

  • Vyrýžování dvou zlatinek na rýžovnické pánvi
  • Napsání úvodní části středověké listiny
  • Střelba z luku na terč

Kategorie děti:

  • Vyrýžování jedné zlatinky na rýžovnické pánvi
  • Napsání (vybarvení) středověkého písmena
  • Házení kroužkem na roh jednorožce

Úspěšní účastníci soutěže obdrží od organizátorů zlatý dukát Karla IV. (repliku J),který se údajně razil ze zlata vytěženého v Kašperských Horách. Takovýto dukát bude výherci sloužit jako poukaz na jedno pivo či nealkoholický nápoj v nově otevřeném Kašperskohorském pivovaru, který sídlí na náměstí v Kašperských Horách, viz https://www.facebook.com/…rskypivovar/.

Prohlídka Život na hradě v NĚMECKÉM JAZYCE v sobotu od 11.00 Prohlídka Život na hradě v ANGLICKÉM JAZYCE v neděli od 11:00

Hrad Kašperk otevřen i v pondělí 26. září. Prohlídky hradu v tento den začínají: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00.